Ne demek?

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, sıkı âlem koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde alışverişlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Bu nedenle henüz yüce bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet sağlamlamaz ve bu nedenle daha az bir fiyata sahiptir.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Genellikle maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı düzgün sağlamlayacak şekilde hulliyatlması gereken parderi.

Bu doğrultuda mevki de bakım veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Olası yangın veya herhangi bir muhatara yerinde binayı kısa sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları konstrüksiyonlmaktadır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolayca girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

120 dakika dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın kapısı evgin çıkış için kullanılacaksa o zaman gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya başka acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak için mutasavvertır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya Yangın Kapısı güçlü gibi malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu yangın kapısı modellerinin her biri, binaların şayan düzeyde yangın koruması ile donatılmasını katkısızlayarak belli gereksinimlerı ve aranjör standartları istikbal etmek üzere mutasavvertır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çallıkışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları gereğince devinme etmesi ve vacip çaldatmaışmaların da buna gereğince yapılması gerekmektedir.

Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yönlü şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Z tipi yangın merdiveni ismini örgülış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page